In-zich-t | Praktijk voor Coaching, Cranio, Hartcoherentietraining en NEI - Kalmthout

 

COACHING

 

 

Als coach ga ik samen met jou op stap,

op zoek naar In-Zich-t in het wat - hoe en waarom

van jouw zijn - doen en laten. 

 

Wanneer je even de weg kwijt bent, je niet meer weet welke richting je zal nemen,

of je in rondjes blijft draaien, ...

Wanneer het leven je even overweldigt en je behoefte hebt aan een gesprek met een buitenstaander...

Ik luister naar jouw verhaal, jouw zorgen en behoeften en help je In-Zich-t te krijgen in wat er speelt en je verhindert om de nodige stappen te zetten.

Ik help je op weg naar nieuwe mogelijkheden.

 

CRANIO

 

 

Cranio-sacraal therapie is een zachte manuele behandelingswijze die rechtstreeks invloed heeft op het centrale en autonome zenuwstelsel. Cranio kent zijn oorsprong in de osteopathie, maar werkt op een heel eigen wijze.  De behandelaar gaat met de handen naar het lichaam voelend "luisteren".

 

Om ons goed en vrij van fysieke klachten te voelen, is het belangrijk dat het hersenvocht vrij kan doorstromen tussen ons cranium (schedel) en sacrum (heiligbeen) en dat alle botten en organen en de vliezen hierrond vrij kunnen “bewegen”. Naast fysieke oorzaken kunnen ook emotionele oorzaken een “blokkering” veroorzaken en de vrije beweging belemmeren. Alledaagse boosheid, (oude) angst of verdriet, elke vorm van stress, depressie, shock kunnen enorme spanning in ons lichaam veroorzaken. Wanneer dergelijke spanningen lang aanhouden heeft dit gevolgen voor de beweeglijkheid van organen en vliezen in ons lichaam. Bij aanhoudende stress ontstaan er ook chemische storingen in ons lichaam, in de hormoonhuishouding, wat leidt tot uitputting op verschillende niveaus. Door de zachte aanraking stimuleren we het lichaamsritme en geven we ruimte, we nodigen het lichaam uit spanningen te lossen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken om de aanwezige onevenwichten terug in balans te brengen. Dit kan enkel vanuit een diepe rust en stilte, vergelijkbaar met het herstel dat ons lichaam doormaakt tijdens de nachtelijke slaap.

 

HARTCOHERENTIE

 

 

Je leert een eenvoudige, specifieke ademtechniek die je snel tot rust brengt. Met medisch bewezen resultaat voor wie lijdt onder stress, burn-out, ziekte, of wie ademhalingsproblemen zoals hyperventilatie ervaart.

 

 

De gemiddelde Westerse mens gebruikt slechts 30% à 50% van zijn ademhalingscapaciteit.  Nochtans geeft zuurstof energie. Dus, als we beter ademen, hebben we meer energie.  Wie aan zijn gezondheid wil werken denkt aan voeding en beweging, maar raar genoeg komt onze ademhaling nooit ter sprake.  Nochtans zijn de voordelen reeds jaren grondig onderzocht en bekend.

Minder goed, minder diep of fout ademhalen heeft een effect op de hoeveelheid zuurstof in ons lichaam, in onze cellen. En laat het nu inmiddels aangetoond zijn, dat juist op die plekken, waar een tekort is aan zuurstof, sneller ziekten ontstaan en kankercellen beter groeien.

Een goede, diepe middenrif (buik-) ademhaling verhoogt het zuurstofniveau in het lichaam doordat ze onze organen en onze doorstroming van bloed en lymfevocht stimuleert. De geactiveerde lymfedrainage werkt ontgiftend.

Wanneer we hartcoherent ademen verlaagt onze hartslag en daalt ons "stress-alarmniveau": we gaan letterlijk op de "rem" staan in plaats van "gas" te geven. Onze stresshormonen dalen en ons lichaam kan herstellen.

In-zich-t | Hartcoherentie
In-zich-t | NEI - Neuro-emotionele integratie

 

NEI

 

 

NEURO-EMOTIONELE INTEGRATIE…

een mooie complexe term voor een relatief eenvoudige maar vooral effectieve methode die het beste haalt uit de acupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen en toegepaste psychologie.

 

 

De NEI methode biedt een snelle manier om emotionele blokkades uit het verleden, die je lichaam heeft opgeslagen in het celgeheugen en waar je nu in het heden last van hebt, op te lossen. Met behulp van spiertesten (O-ring test bij de hand) en het stellen van vragen aan jouw onderbewuste geheugen, is het mogelijk om te achterhalen wat er in het verleden gebeurd is, dat je nu weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden. NEI verhelpt of brengt verlichting bij tal van uiteenlopende klachten die zich fysiek, mentaal of emotioneel uiten. 

Veel ziekte wordt veroorzaakt door geblokkeerde energie. Ook bij NEI zien we de klacht als een kans om tot meer In-Zich-t te komen: wat dient zich aan?